Web Analytics Made Easy - Statcounter

کیوسک بین الملل تابناک: آغاز رزمایش مشترک دریایی روسیه و قزاقستان در دریای خزر، گزارش جنجالی نیوزویک درباره ارتش سری آمریکا، درخواست انصارالله از کشورهای عربی برای اخراج سفرای آمریکا، درخواست پوتین برای پایان فوری مناقشه فلسطین و اسراییل و دیدار ظریف با رئیس کمیسیون سیاست خارجی مجلس سنای ایتالیا، از مهم ترین خبرها و رویدادهای بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آغاز رزمایش مشترک دریایی روسیه و قزاقستان در دریای خزر

 روز دوشنبه، دفتر مطبوعاتی منطقه نظامی جنوبی روسیه گزارش داد، خدمه کشتی‌های ناوچه کاسپین، رزمایش مشترکی را با نیروی دریایی قزاقستان در دریای خزر برگزار می‌کنند تا به تمرین تأمین امنیت قایق‌رانی و مبارزه با تروریسم بپردازند.

به گزارش خبرگزاری تاس، این رزمایش روزهای ۱۸ تا ۲۴ می (۲۸ اردیبهشت تا ۳ خرداد)، در محدوده‌های تمرینی نیروی دریایی روسیه و قزاقستان در بخش متوسط دریای خزر برگزار می‌شود. این دفتر مطبوعاتی تصریح کرد، شش کشتی جنگی نمایندگی روسیه در این رزمایش را بر عهده دارند.

دفتر مطبوعاتی منطقه نظامی جنوبی روسیه در بیانیه‌ای گفت: خدمه دریایی روسیه و قزاقستان اقدامات مشترکی برای حفاظت و دفاع از تأسیسات اقتصادی دریایی تمرین خواهند کرد، امنیت قایق‌رانی و فعالیت دریایی بین‌المللی را تأمین می‌کنند و به مبارزه با تروریسم در دریای خزر می‌پردازند. این خدمه در دروه مانورهای مشترک، شلیک‌های توپخانه‌ای علیه اهداف دریایی و هوایی انجام خواهند داد و اقدامات مقابله‌ای مین و فعالیت‌های ضدخرابکاری را با مشارکت واحدهای غواصی تمرین می‌کنند.

طبق اعلام این دفتر، بمب‌افکن Su-۳۴ به منظور شبیه‌سازی یک هدف هوایی، در مانورهای دریایی استفاده خواهد شد.

طبق بیانیه فوق، فرماندهی و مقر مشترک رزمایش، شامل دفاتر دریایی روسیه و قزاقستان خواهند بود. در دوره رزمایش مشترک، خدمه نیروی دریایی هر دو کشور در مورد نتایج نظارت بر وضعیت هوایی و دریایی در منطقه، به تبادل اطلاعات می‌پردازند.

گزارش جنجالی نیوزویک درباره ارتش سری آمریکا

بر اساس یک گزارش جنجالی نشریه نیوزویک آمریکا که با استناد به نتایج یک تحقیقات دو ساله منتشر شده، ارتش آمریکا مشغول اداره یک ارتش مخفی با ۶۰ هزار سرباز است که هیچ نظارتی از سوی کنگره این کشور روی آن وجود نداشته و دست کم ۹۰۰ میلیون دلار سالانه برای آن بودجه صرف می‌کند.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، گزارش این مجله بر مبنای ده‌ها مورد درخواست دسترسی به اسناد بر مبنای قانون آزادی اطلاع‌رسانی، تحلیل ۱۶۰۰ رزومه و انتصابات شغلی و مصاحبه‌ها با چند شخص دخیل تهیه شده و بیان می‌دارد که این ارتش مخفی به اجرای عملیاتی در سراسر آمریکا و خارج از این کشور ـ چه اینترنتی و چه غیراینترنتی ـ می پردازد و وظایفش شامل شکست دادن تکنولوژی‌های با پیچیدگی فزاینده می‌شود.

گفته شده که نیمی از این نیرو شامل سربازان عملیات ویژه‌ مشغول به اجرای عملیات در کشورهای سراسر جهان شامل پاکستان، یمن، کشورهای حوزه غرب آفریقا و حتی کره شمالی و ایران است. دومین دسته بزرگ در این ارتش را متخصصان اطلاعاتی دست اندرکار در جمع آوری اطلاعات، امور ضداطلاعات و زبان شناسان تشکیل می‌دهند. پرسنل دیگر این ارتش شامل یک ارتش سایبری است که طبق این گزارش درگیر در جنگ سایبری، جمع آوری اطلاعات و حتی تلاش برای دست کاری کردن رسانه‌های اجتماعی – کاری غیرقانونی که آمریکا کشورهای دیگر نظیر روسیه، چین و ایران را متهم به انجامش می‌کند – است.

بر اساس این گزارش این برنامه با نام برنامه "کاهش امضا" شناخته شده و بر طبق برآورد ده برابر بزرگتر از واحد عملیات های مخفی سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا سیاست.

گزارش شده که بالغ بر ۱۳۰ شرکت نیز در این برنامه دخیل بوده و به موجب آن حدود یک میلیارد دلار از پول مالیات دهندگان برای ایجاد اسناد جعلی، پرداخت صورت حسابها و مالیات ها و ساخت هویت های جعلی پیچیده صرف شده است. همچنین بانکها و شرکت های کارت های اعتباری نیز به هنگام فعالیت های غیرقانونی سربازان این ارتش مخفی همچون پولشویی و کلاهبرداری نسبت به اعمال آنها چشم‌پوشی می‌کنند.

در عین حال این برنامه بر اساس این گزارش شامل یک مولفه مهم برای شکست دادن سیستم های مدرن بیومتریک و شناسایی همچون شناسایی چهره و اثر انگشت آن هم نه فقط مرتبط با خارج از آمریکا بلکه در داخل خود آمریکاست.

این برنامه مخفی به مجموعه پاسپورتها و روادید واقعی، جعلی و خارجی‌های تغییر داده شده و همچنین به اصطلاح "سیستم مدیریت تامین مخفی" یک برنامه جدیدا گزارش شده برای ثبت هویتهای جعلی وارد شده به مکانیزم های مورد استفاده اپراتورها، دستری دارد. در عین حال اپراتورهای این ارتش مخفی، علاوه بر تغییر دادن اسناد خارجی و شکست دادن سیستم های امنیتی خارجی، به پایگاه‌های داده اداره مهاجرت و گمرکات آمریکا نیز دسترسی داشته و در این پایگاه‌ها تغییراتی را ایجاد می‌کنند تا هویت های جعلی در آنها تطبیق یافته و سربازان این برنامه بتوانند با امنیت بدون برانگیختن سوءظن به آمریکا برگردند.

همچنین این ارتش مخفی شامل بخش "برنامه‌های دسترسی ویژه" است که حاوی اسراری درباره ابزارها و متدهای مورد استفاده برای فریب دادن سیستمهای امنیتی خارجی و مولفه‌های شناسایی چهره و اثرانگشت است.

درخواست انصارالله از کشورهای عربی برای اخراج سفرای آمریکا 

عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن خواستار اخراج سفرای آمریکا از کشورهای عربی شد.

به گزارش المیادین، محمد البخیتی، عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن در سخنانی با اشاره به تحولات اخیر فلسطین اظهار کرد: پایداری ملت فلسطین این پیام را به همراه دارد که شکست اسرائیل آسان است.

وی افزود: ملت یمن فلسطین و تجاوز به آن را مساله خود می‌دانند؛ موضع ما این است.

البخیتی تاکید کرد: تحرکات در کشورهای عربی باید در جهت اخراج سفرای آمریکا از این کشورها باشد.

وی ادامه داد: سوریه، حزب‌الله، ایران و یمن خدمات قابل توجهی را به مساله فلسطین ارائه کرده‌اند و درست نیست که امروز مورد هجمه قرار بگیرند.

این مقام یمنی در ادامه تاکید کرد: اگر محور مقاومت تصمیم بگیرد نبردی همه جانبه با اسرائیل آغاز کند، نقش ترکیه و قطر چه خواهد بود؟ پیشنهاد دهندگان امروز به محور مقاومت، همان کسانی هستند که اگر این محور در جنگ دخالت کند، انتقاد خواهند کرد.

وی گفت: پیام ما به ملت فلسطین این است که آنها منبع الهام برای همه هستند و شکست دادن اسرائیل امکان پذیر است.

عضو دفتر سیاسی انصارالله یمن همچنین گفت: پیام من به طرفداران اخوان المسلمین این است که کالاهای آمریکایی را تحریم کنند.

وی خطاب به حامیان اخوان المسلمین تصریح کرد: در راستای وحدت امت قدم بردارید و نه در جهت از هم گسستن آن.

درخواست پوتین برای پایان فوری مناقشه فلسطین و اسراییل 

«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه می‌گوید، درگیری بین صهیونیست‌ها و فلسطینی‌ها باید براساس قوانین حقوق بین الملل و قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان حل شود.

براساس گزارش اسپوتنیک، پوتین تاکید کرد که ادامه درگیری ها باعث افزایش تلفات غیرنظامیان خواهد شد.

رئیس جمهور روسیه که در دیدار با سفرای خارجی در این کشور صحبت می‌کرد، افزود: ضروری است، به خشونت ها از سوی هر دو طرف هر چه سریعتر پایان دهیم و فعالانه به دنبال راهکاری برای حل این بحران بر اساس قطعنامه‌های شورای امنیت باشیم.

درگیری میان مقاومت فلسطین و رژیم صهیونیستی از روز دوشنبه هفته قبل و پس از پایان ضرب‌الاجل مقاومت به تل‌آویو مبنی بر لزوم پایان تجاوزات این رژیم در قدس و مسجدالاقصی آغاز شده است. طبق اعلام وزارت بهداشت فلسطین، تا این لحظه شمار قربانیان حملات صهیونیست‌ها به ۲۲۱ شهید از جمله ۶۱ کودک و ۳۶ زن رسیده است. همچنین بیش از ۱۴۰۰ فلسطینی تا کنون مجروح شده‌اند.

پوتین روز جمعه نیز در نشست امنیتی روسیه گفته بود، افزایش درگیری‌ها میان رژیم صهیونیستی و فلسطینی‌ها در قاره‌ای دیگر نیست، در نزدیکی مرزهای ما رخ می‌دهد و بر منافع امنیتی مسکو تأثیر مستقیم دارد.

دیدار ظریف با رئیس کمیسیون سیاست خارجی مجلس سنای ایتالیا

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، که در مقصد دوم سفرش به اروپا در رم به سر می‌برد، امروز (سه‌شنبه) در ادامه رایزنی‌ها با مقامات ایتالیا و واتیکان با «پتروچلی» رئیس کمیسیون سیاست خارجی مجلس سنای ایتالیا دیدار و گفت‌وگو کرد.

ظریف صبح دیروز (دوشنبه) نیز با «لویی گی دی مایو» همتای ایتالیایی دیدار کرد و بعد از این دیدار در اظهاراتی با تشریح جزییات گفت‌وگویش با همتای ایتالیایی گفت: لازم بود برای دوران پس از مذاکرات کنونی در وین و بازگشت ایتالیا به صحنه اقتصادی ایران، آمادگی ایجاد شود.

رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران پس از آن نیز در واتیکان با پاپ فرانسیس، رهبر معنوی کاتولیک‌های جهان، کاردینال «پارولین» نخست‌وزیر و اسقف اعظم «گالا گر» وزیر خارجه واتیکان دیدار و گفت‌وگو کرد.

وزیر امور خارجه در دیدار با پاپ فرانسیس با اشاره به شرایط ناشی از تحریم‌های آمریکا علیه مردم ایران و قدردانی از مواضع سازنده رهبر کاتولیک‌های جهان در این زمینه، به تشریح شرایط سخت تحمیلی بر مردم فلسطین پرداخت.

منبع: تابناک

کلیدواژه: نحوه برگزاری امتحانات مدارس 1399 1400 انتخابات 1400 غزه آمریکا و روسیه چین و آمریکا خاورمیانه نحوه برگزاری امتحانات مدارس 1399 1400 انتخابات 1400 غزه دریایی روسیه و قزاقستان قزاقستان در دریای خزر اخراج سفرای آمریکا کشورهای عربی ارتش مخفی گزارش جنجالی رزمایش مشترک شکست دادن بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۵۱۶۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایان پوتین؟!

برخی معتقدند مانند اتحاد جماهیر شوروی، رئیس‌جمهور فعلی روسیه هم شکننده است. اما آن‌ها خیلی چیزها را نادیده می‌انگارند.

به گزارش خبرآنلاین، پیتر روتلند در تحلیلی برای ریسپانسیبل استیت کرفت وابسته به «اندیشکده کوئینسی» نوشت: ماکسیم ساموروکوف از مرکز کارنگی اخیرا مقاله‌ای را باعنوان «رژیم شکننده پوتین» در فارن افرز منتشر کرده است. او نوشته مانند آنچه در گذشته برای شوروی اتفاق افتاد، سیستم پوتین هم همیشه درحال فروپاشی است.

این استدلال بر اساس یک قیاس تاریخی شکل گرفته است. طبق این قیاس نظام شوروی، قوی و تغییرناپذیر به نظر می‌رسید و عملاً هیچکس فروپاشی آن را پیش‌بینی نمی‌کرد. اما در نهایت شوروی فروپاشید. به همین‌ترتیب، سیستم پوتین در حال‌حاضر قدرتمند و مقاوم به نظر می‌رسد و کمتر کسی می‌تواند فروپاشی آن را تصور کند. اما در نهایت این سیستم هم مانند شوروی، دچار فروپاشی خواهد شد.

مشخص است که چرا این استدلال برای فارن‌افرز دارای جذابیت است. پندار آرزومندانه همیشه مخاطب را جذب می‌کند. مردم دوست دارند آنچه را که می‌خواهند بشنوند را به آن‌ها بگویند. بدون هیچ چشم‌اندازی برای یک ضدحمله موفق در اوکراین، محتمل‌ترین سناریویی که باعث می‌شود کی‌یف در جنگ پیروز شود، فروپاشی رژیم پوتین در روسیه است.

قیاس‌های تاریخی می‌توانند جذاب؛ اما گمراه کننده باشند. چرا که ممکن است توجه ما را بر شباهت‌های سطحی متمرکز کنند، در حالی که تفاوت‌های ساختاری را نادیده می‌گیرند. چندین دلیل مهم وجود دارد که مشخص می‌کند نظام پوتین در مکان بسیار متفاوتی با اتحاد جماهیر شوروی در دوره پرسترویکا قرار دارد.

اول اینکه میخائیل گورباچف تنها شش سال در روسیه قدرت را به دست داشت و هرگز نتوانست کنترل موثری بر حلقه داخلی رهبران شوروی داشته یا تغییری در بروکراسی ایجاد کند. در نتیجه او نتوانست ابتکارات سیاسی خود را اجرایی کند و ناچار شد تصمیمات رادیکال‌تری را اتخاذ کند که کل سیستم را بی‌ثبات می‌کرد.

در مقابل پوتین پس از به قدرت رسیدن در سال دو هزار خیلی سریع بر نخبگان رقیب کنترل پیدا کرده و مکانیسم قدرت عمودی را احیا کرد. او ۲۴ سال است که در قدرت بوده و اکثر تحلیل‌گران موافقند که پایه‌های اصلی رژیم او آنقدر قوی است که احتمالا حتی از مرگ بنیان‌گذار خود هم جان سالم به‌در می‌برد.

مسائل دوم این است: یکی از عوامل مهم در فروپاشی اتحادجماهیرشوروی این واقعیت بود که این کشور در یک جنگ در افغانستان بود و قابلیت پیروز بیرون آمدن از آن را نداشت. بنابراین اتحادجماهیر شوروی مجبور شد که با غرب وارد مذاکره شود. روسیه در حال جنگ در اوکراین است که هنوز اطمینان دارد که می‌تواند در آن پیروز شود.

مورد سوم اینکه اتحادجماهیر شوروی ورشکسته شده بود، کسری تجاری داشت و از خارج پول قرض می‌گرفت. در مقابل با وجود تحریم‌های غرب، روسیه در سال گذشته ۵۰ میلیارد دلار مازاد تجاری داشته است. اقتصاد برنامه‌ریزی شده شوروی سفت و سخت و ویران‌کننده بود و دولت در گودالی از یارانه‌های دولتی فرو رفته بود. روسیه کنونی دارای یک اقتصاد سرمایه‌داری پویا است که به‌خوبی در اقتصاد جهانی در اقتصاد جهانی ادغام شده و کارآفرینان مهارت خوبی در دور زدن تحریم‌های غرب دارند.

نکته چهارم این است که اتحاد جماهیر شوروی، فدراسیونی بود که تنها ۵۲ درصد از جمعیت آن را روس‌ها تشکیل می‌دادند. اما روسیه پوتین یک کشور متمرکزتر است که ۸۲ درصد از جمعیت آن را روس‌ها تشکیل می‌دهند. مسلما برای روسیه احتمال شورش اسلام‌گرایان در قفقاز شمالی یک چالش امنیتی بالقوه است. اما منطقی که رمضان قدیروف رهبر چچن را تبدیل به یک رعیت وفادار برای مسکو کرده، در موارد دیگر هم صدق می‌کند. بر اساس این منطق بهتر است از جریان یارانه‌ای که از مسکو می‌رسد لذت ببرید و لامبورگینی سوار شوید تا اینکه گروزنی یکبار دیگر به تلی از آوار تبدیل شود. چچنی‌ها از جنگ‌های اول و دوم درس گرفته‌اند که استقلال‌طلبی ارزش تلاش را ندارد. هیچ‌یک از جمهوری‌های دیگر در فدراسیون روسیه هم علاقه‌ای به آغاز جنگ با مسکو ندارند.

حمله ۲۲ مارس ۲۰۲۴ به تالار شهر کراوکس، نه تنها یادآور این موضوع بود که اسلام‌گرایی افراطی همچنان یک تهدید امنیتی برای روسیه است بلکه نشاندهنده شکست اطلاعاتی گسترده سرویس‌های اطلاعاتی این کشور بود. ایالات‌متحده از قبل به آن‌ها هشدار داده بود که چنین حمله‌ای در راه است. آن‌ها باید نگهبانان مسلح را در تمام سالن‌های کنسرت در مسکو مستقر می‌کردند. بااین‌حال، حملاتی مانند کراوکس باعث تغییر رژیم در روسیه نمی‌شود. تروریست‌ها نه از قفقاز شمالی، بلکه از تاجیکستان آمده بودند. این نشان می‌دهد که هشت میلیون کارگر مهاجر از آسیای مرکزی یک خطر امنیتی بالقوه برای روسیه است. اما ارزش آن‌ها در اقتصاد روسیه که با مشکل نیروی کار کم مواجه است، حداقل در حال‌حاضر از چالش‌های امنیتی که ایجاد می‌کنند بیشتر است.

شورش واگنر در ژوئن ۲۰۲۳ یک تحول خارق‌العاده بود و جدی‌ترین تهدید برای ثبات رژیم پوتین از زمان تأسیس آن در سال دو هزار به حساب می‌آمد. ما هرگز نمی‌دانیم اگر یوگنی پریگوژین به عقب نرفته بود، چه رخ می‌داد. او به نیروهای خود دستور داده بود تا به سمت مسکو پیشروی کنند. اما آنچه می‌دانیم این است که قیام یا شورش واگنر در نهایت شکست خورد. پریگوژین مرده و به خاک سپرده شده و ثبات رژیم به سرعت برقرار شده است.

اجازه دادن به گروه واگنر برای توسعه و قدرت پیدا کردن تا جایی که بتواند آن شورش را به راه بیندازد، یک اشتباه جدی از سوی پوتین، پس از تصمیم او برای آغاز تهاجم تمام عیار به اوکراین بود. اما این یک اتفاق دور از ذهن باقی می‌ماند و نمی‌تواند به عنوان پایه‌ای برای سیاست ایالات متحده عمل کند.

برای پیروز شدن در دیپلماسی و جنگ نیاز به ارزیابی واقع‌بینانه از نقاط قوت و ضعف دشمن است. فروپاشی ناگهانی اتحاد جماهیر شوروی به ما یادآوری می‌کند که انتظار چیزهای غیرمنتظره را داشته باشیم. اما پوتین و رئیس جمهور چین شی جین پینگ از اشتباهات گورباچف درس خود را گرفته‌اند. واشنگتن نباید سیاست روسیه خود را با این فرض بسازد که صاعقه دو بار به یک مکان برخورد می‌کند.

دیگر خبرها

  • اینسایدر: برنامه پوتین جنگ همه‌جانبه با ناتو نیست، تضعیف درونی است
  • پایان پوتین؟!
  • شکست ائتلاف غربی در تغییر معادلات با انصارالله
  • تاکید کشورهای عربی و اروپایی بر پایان جنگ غزه و راه‌حل ۲دولتی در نشست ریاض
  • انصارالله: در کنار ایران با اسرائیل خواهیم جنگید
  • انصارالله: در کنار ایران به اسرائیل خواهیم جنگید
  • شرط ترامپ برای کمک به اوکراین
  • ساقط کردن ۶ موشک «اتکمز» آمریکا توسط ارتش روسیه/ «مغز متفکر پوتین»: اوکراین نباید وجود داشته باشد
  • چین رزمایش دریایی ۹ روزه برگزار می‌کند
  •  آماده‌ شدن آمریکا برای حمله گسترده به یمن/ حمله یمن به ۲ ناوشکن آمریکایی و ۲ کشتی اسرائیلی/ برگزاری رزمایش دریایی 9 روزه ارتش چین/  اعلام نقض حقوق بشر توسط پنج واحد ارتش اسرائیل از سوی آمریکا