Web Analytics Made Easy - Statcounter

رژه امروز یگانهای ارتش جمهوری اسلامی ایران در تهران با نمایش سامانه‌های مختلف آفندی و پدافندی بومی همراه بود که از جمله آن، می‌توان به رکوردشکنی پرنده‌های بدون سرنشین با حدود ۵۰ فروند پهپاد اشاره کرد.

به گزارش سرویس دفاع و امنیت مشرق، رژه بزرگ روز ۲۹ فروردین یگان های منتخب ارتش جمهوری اسلامی ایران در تهران و شهرهای مختلف کشور در حالی برگزار شد که رشد کمی و کیفی سامانه های آفندی و پدافندی، بیش از هر چیز مورد توجه رسانه ها و کارشناسان قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رژه امروز به دلیل ادامه شیوع ویروس کرونا، صرفا به واحدهای محمول خلاصه می شد اما همین مراسم نیز، حاوی نکات مهم و سامانه های جدیدی بود که بعضا برای اولین بار برای در خدمت ارتش به نمایش درآمده بودند.

بیشتر بخوانید: نمایش قدرت پهپادی، رباتیک، توپخانه و زرهی نیروی زمینی ارتش/ از نمایش عمومی پهپاد کمان ٢٢ تا خودنمایی سامانه موشکی «دزفول» +عکس و فیلم

طی چند سال اخیر، فرماندهان ارتش جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده بودند که در آینده نزدیک، حجم قابل توجهی از پرنده های بدون سرنشین وارد خدمت ارتش خواهد شد و رژه ای که امروز در تهران انجام شد، نشان داد که تجهیز یگانهای مختلف ارتش به پرنده های بدون سرنشین، با جدیت در حال انجام بوده و محصولات متنوع و قابل توجهی نیز در حال تحویل به این سازمان است.

پهپاد مهاجر ۶ مسلح به موشک های الماس در رژه امروز ارتش در تهران

در جریان رژه امروز در تهران و در جوار مرقد بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، شاهد عبور حجم قابل توجهی از پرنده های بدون سرنشین ارتش بودیم. در ابتدا دو پهپاد سری کمان ۲۲ و کمان ۱۲ به نمایش در آمدند. پروژه پهپادهای سری کمان از جمله طرح های داخلی نهاجا در حوزه پرنده های بدون سرنشین است که در سالهای اخیر رونمایی شده بود. پهپاد کمان ۲۲ از جمله معدود طرح های پهپاد های اصطلاحا کلاس سنگین در کشور ما است و با داشتن آن نهاجا در کنار نیروی هوافضای سپاه به این توانایی مهم دست پیدا کرده است.

پهپاد کمان ۲۲ بر روی کشنده اول در رژه روز ارتش

ابابیل ۵ دیگر پهپاد به نمایش درآمده در این رژه بود. این پهپاد از نظر ظاهری تا حدودی شبیه به طرح مهاجر ۶ بوده و البته دارای دو نکته جالب بود. اولا این پرنده بدون سرنشین به موشک های شلیک کن – فراموش کن سری الماس مجهز شده و مسئله بعدی دیگر این که به نظر سکان فرود این پهپاد نیز قابلیت جمع شدن را دارد. البته مدل دیگری از این پهپاد نیز به نمایش درآمد که مجهز به بمب های سری قائم بود. به نظر می رسد موشک های سری الماس و بمب های سری قائم تبدیل به سلاح های استاندارد هوا پرتاب پرنده های بدون سرنشین ایرانی شده اند.

پهپاد ابابیل ۵ در رژه روز ارتش - دو تیر موشک الماس در زیر بال پهپاد

ابابیل ۵ مجهز به بمب های هدایت شونده سری قائم و جایگاه جمع شدن ارابه فرود

از دیگر پرنده های بدون سرنشین حاضر در این رژه می توان به مهاجر ۶، آرش، صادق، یسیر، رعد ۸۵، کرار، ناصر، کیان ۱ و کیان ۲ نام برد.

پهپادهای انتحاری آرش در رژه روز ارتش در تهران

اما در جریان رژه ارتش حداقل ۲ مدل پهپاد ناشناخته برای اولین بار دیده شد. یکی از این دو مدل پهپادی با کلیت طراحی شبیه به مهاجر ۶ اما با اندازه بسیار بزرگتر بود که می تواند ۳ تیر بمب یا موشک را در زیر هر بال خود حمل کند. تا پیش از این پهپادی مثل مهاجر ۶ توان حمل ۲ پرتابه را در زیر هر بال خود داشت.

پهپاد جدید در رژه روز ارتش - به سه پرتابه در زیر هر بال دقت کنید

پهپادهای جدید در رژه روز ارتش در تهران _ احتمالا با ماموریت انتحاری

پهپاد دیگر نیز به نظر از نوع انتحاری است که از طراحی بال عقبی مثلثی شکل استفاده می کند و در تعداد چندین فروند، بر پشت یک کشنده نصب شده و در محل رژه حضور پیدا کرده بود.  مجموعه ارتش جمهوری اسلامی ایران پیش از این با پرنده های بدون سرنشین انتحاری بیگانه نبوده و نمونه هایی مثل رعد ۸۵ یا آرش را در اختیار داشته ولی مدل جدید به نظر از جمله طرح های بسیار جدید و پیشرفته ارتش در این بخش باشد که احتمالا در آینده بسیار بیشتر در خصوص آن خواهیم شنید.

پدافندی ها با دزفول و یک سامانه ناشناخته

رژه بخش پدافندی نیز از جمله موارد همیشه جذاب و قابل توجه در رژه های ارتش و نیروهای مسلح است. در رژه امسال در کنار سامانه هایی مثل مرصاد ۱۶ و تلاش شاهد حضور دو سیستم جدید بودیم. یکی سامانه دزفول که در حقیقت مدل ایرانی سامانه پدافند هوایی تور ام ۱ است که بر روی یک شاسی چرخ دار نصب شده است. توسعه و ساخت این سامانه باعث شد تا جمهوری اسلامی ایران به فناوری بومی پرتاب عمودی سرد برسد و یکی از مهم ترین گلوگاه ها در حوزه توسعه سیستم های موشکی برای کشور رفع شود. تا پیش از این تنها سپاه کاربر سامانه تور و مدل ایرانی یعنی دزفول بود و حالا ارتش به عنوان کاربر سامانه تور ایرانی نیز شناخته می شود.

سامانه دزفول در اختیار پدافند هوایی ارتش در رژه تهران

نکته مهم دیگر این که اولا کشنده دزفول در مدل مورد استفاده در ارتش به نسبت مدل مورد استفاده سپاه متفاوت بوده و به نظر می رسید سامانه دزفول مورد استفاده توسط ارتش از نمونه مربوط به سپاه، کمی کشیده تر باشد.

سامانه پدافند هوایی دزفول در خدمت سپاه - به تفاوت در نوع کشنده و اندازه دو سامانه دقت کنید

اما در ادامه رژه واحدهای پدافندی یک سامانه دفاع هوایی ناشناخته رویت شد. این سامانه روی یک کشنده چرخ دار نصب شده و به نظر دارای ۳ کنیستر حامل موشک، شبیه به موشک های سری صیاد بود. در تصویر دیگری که از این سامانه و از نمای کناری گرفته شده به نظر می رسد که نوعی سیستم راداری نیز برای آن نصب شده اگر چه که این مسئله هنوز به صورت کامل قابل تایید نیست.

سامانه پدافند هوایی جدید به نام "صیاد تاکتیکی" - رادار به صورت جمع شونده در زیر کنیستر موشک ها قرار دارد

با توجه به شمایل کلی می توان احتمال داد که سامانه جدید یک سیستم پدافندی با سطح تحرک بالاتر برای پدافند هوایی ارتش و احتمالا سیستمی نزدیک به خانواده سوم خرداد باشد. منابع رسانه ای اعلام کردند که این سامانه صیاد تاکتیکی نام دارد.

تجهیز نزاجا به موشک بالستیک خاص

دیگر مسئله بسیار مهم و قابل توجه در رژه اخیر رونمایی از موشک بالستیک کوتاه برد فتح است. این موشک بالستیک کوتاه برد که سال پیش به نیروی زمینی سپاه تحویل داده شده بود حالا به نیروی زمینی ارتش تحویل داده شده است و این نیرو را به قدرت آتش بسیار دقیقی مجهز خواهد کرد.

پرتاب گر سه فروندی موشک فتح در رژه روز ارتش در تهران

موشک های بالستیک سری فتح در حقیقت کوچک ترین عضو شناخته شده از خانواده پر افتخار فاتح به حساب می آیند و معمولا در مجموعه پرتاب گرهای ۳ یا ۶ فروندی امکان عرضه شدن دارند. این موشک ها از سوخت جامد بهره برده و بردی در حدود ۱۲۰ کیلومتر دارند. همچنین راکت های سری نازعات و زلزال که در طرح موسوم به لبیک از نظر دقت ارتقاء زیادی پیدا کرده اند نیز در این رژه حضور داشتند.

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو تحولات اوکراین ماه رمضان قیمت پهپاد انتحاری ارتش جمهوری اسلامی ایران رژه روز ارتش 29 فروردین گزارش دفاعی موشک فتح پهپاد کمان 22 سامانه دزفول خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت ارتش جمهوری اسلامی ایران پرنده های بدون سرنشین روز ارتش در تهران رژه روز ارتش پدافند هوایی رژه امروز قابل توجه مهاجر ۶ نصب شده موشک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۲۰۴۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساقط کردن ۶ موشک «اتکمز» آمریکا توسط ارتش روسیه

بین الملل تابناک: هفتصد و هشتاد و دومین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

ساقط کردن ۶ موشک «اتکمز» آمریکا توسط ارتش روسیه

روسیه امروز (سه‌شنبه) اعلام کرد که سامانه‌ پدافند هوایی این کشور ۶ موشک دوربرد موسوم به «اتکمز» ساخت آمریکا و ۲ بمب هوایی هدایت‌شونده «هامر» که اوکراین در ۲۴ ساعت گذشته پرتاب کرده بود را سرنگون کرده است.

 وزارت دفاع روسیه اعلام کرد: ۱۰ هواپیمای بدون سرنشین اوکراینی، ۶ فروند موشک تاکتیکی «اتکمز» (ATACMS) ساخت ایالات متحده و ۲ بمب هوایی هدایت‌شونده «هامر» (Hammer) ساخت فرانسه توسط پدافند هوایی روسیه سرنگون شدند.

طبق این گزارش، وزارت دفاع روسیه در بیانیه خود اشاره‌ای نکرده است که این موشک‌ها به سمت کدام مناطق شلیک و در کجا هدف قرار گرفته‌اند.

با این حال، سرگئی آکسیونوف فرماندار منطقه کریمه اعلام کرد که موشک‌های اتکمز بر فراز این شبه جزیره سرنگون شدند.

آکسیونوف در پیام‌رسان «تلگرام» عکسی را منتشر کرده است که مهمات فرعی منفجر نشده موشک‌های اتکمز را نشان می‌دهد.

یک مقام آمریکایی هفته گذشته اعلام کرد که واشنگتن در هفته‌های اخیر مخفیانه موشک‌های دوربرد اتکمز را به عنوان بخشی از بسته کمک نظامی ۳۰۰ میلیون دلاری برای اوکراین که جو بایدن رئیس جمهور آمریکا آن را تایید کرد، به کی‌یف فرستاده است.

ارسال موشک‌های اتکمز با برد تا ۳۰۰ کیلومتر برای اوکراین، موضوعی بود که ماه‌ها در دولت بایدن مورد بحث قرار گرفته بود.

 

دیگر خبرها

  • ارتش ایران در اوج آمادگی و اقتدار است
  • (ویدئو) اصابت موشک بالستیک روسیه به شهر اودسا
  • پایه‌های «پاتریوت آمریکایی» فرو ریخت
  • شناسایی، پایش و رصد تهدیدات موجود و پیش بینی تمهیدات مناسب
  • شکست سامانه پدافند هوایی آمریکا در مقابله با عملیات «وعده صادق»
  • رژیم صهیونیستی استفاده از سامانه «پاتریوت» آمریکا را کنار می‌گذارد
  • مشاوره اسرائیل به اوکراین برای مقابله با کپی پهپاد ایرانی!
  • ساقط کردن ۶ موشک «اتکمز» آمریکا توسط ارتش روسیه
  • پدافند روسیه ۱۰ پهپاد اوکراینی و ۶ «اتاکمز»آمریکایی را سرنگون کرد
  • پدافند هوایی در اوج آمادگی است