Web Analytics Made Easy - Statcounter

اسناد و مصاحبه های اختصاصی مرتبط با ارتش آمریکا و "برنامه سری 127 "آن فاش می سازند که شمارِ عملیات های برنامه سری 127 ارتش آمریکا در اقصی نقاط جهان، به نحو قابل ملاحظه ای رو به افزایش است. با این حال، نگرانی های جدی در مورد استفاده نامشروع از قدرت نظامی و همچنین نقض فاحش حقوق بشر در چهارچوب این برنامه ها، وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش خبرگزاری دانشجو؛ پایگاه خبری "اینترسِپت" در گزارشی با استناد به اسناد و مدارکی که به صورت اختصاصی به دست این پایگاه خبری رسیده و همچنین مصاحبه این رسانه آمریکایی با شماری از ژنرال‌ها و فرماندهان پیشین آمریکایی، به طور خاص به برنامه مخفی و سرّی ۱۲۷ ارتش آمریکا که در قالب آن، عملیات‌هایی به صورت پنهانی و با استفاده از ظرفیت‌های برخی شرکا و کشور‌های همراه با آمریکا در اقصی نقاط جهان صورت می‌گیرد پرداخته و روندِ رو به رشد این قبیل عملیات‌ها را که عاری از هرگونه نظارت نهاد‌های قانونی آمریکایی و قانونگذاران این کشور هستند، نگران کننده توصیف می‌کند.


اینترسِپت در این رابطه می‌نویسد: تیم‌های کوچکی از نیرو‌های ویژه آمریکایی، در عملیات‌های نیابتی و در مقیاسی به مراتب گسترده‌تر از آنچه تاکنون در اقصی نقاط جهان شناخته شده، درگیر هستند. این گزاره با استناد به مدارک اختصاصی و مصاحبه‌هایی که به دست پایگاه خبری اینترسپت رسیده و یا توسط این پایگاه خبری انجام شده، تایید شده است.


در حالی که اینترسِپت و دیگر رسانه‌های آمریکایی پیشتر از استفاده پنتاگون (وزارت دفاع آمریکا) از "برنامه محرمانه ۱۲۷ "در شماری از کشور‌های آفریقایی خبر داده بودند، بر اساس یافته هایِ اسناد جدید این نکته فاش شده که پنتاگون دست کم در منطقه خاورمیانه و آسیا-پاسیفیک تا سال ۲۰۲۰، به نحو قابل ملاحظه‌ای از اختیارات مرتبط با برنامه محرمانه مذکور استفاده کرده و به نوعی جنگ‌های نیابتی علیه رقبا و دشمنان خود را تحریک کرده است. به طور کلی، بر اساس آمارها، در فاصله میان سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۰، کماندو‌های آمریکایی حداقل ۲۳ عملیات محرمانه در چهارچوب جنگ‌های نیابتی آمریکا در اقصی نقاط جهان را به انجام رسانده اند.


"جوزف ووتِل" یک ژنرال چهار ستاره بازنشسته ارتش آمریکا که هم فرماندهی نیرو‌های ویژه و هم فرماندهی مرکزی را بر عهده داشته که بر اقدامات نظامی آمریکا در خاورمیانه نظارت می‌کند، تایید کرده که پنتاگون در قالب اختیارات برنامه محرمانه ۱۲۷ خود، عملیات‌های مخفی را با محوریت آنچه مبارزه با تروریسم عنوان شده، در مصر، لبنان، سوریه و یمن انجام داده است.


یک مقام ارشد دفاعی دیگر آمریکا که به شرط ناشناس ماندن با اینترسِپت سخن گفته تایید کرده که در عراق نیز چندین مورد از عملیات‌های مخفی نیابتی پنتاگون توسط نیرو‌های ویژه آمریکایی انجام شده است. البته که شواهدی از انجام این قبیل عملیات‌های مخفی توسط نیرو‌های آمریکایی درتونس نیز به دست رسیده است. اسنادی که در رابطه با عملیات‌های اینچنینی به دستِ اینترسِپت رسیده و از طبقه بندی محرمانه خارج شده اند، اطلاعات بسیار جالبی را از نوع و ماهیت عملیات‌های مخفی نیرو‌های آمریکایی در قالب جنگ‌های نیابتیِ مخفی و محرمانه در اقصی نقاط جهان افشا می‌کنند.


اسناد و مصاحبه‌هایی که به دست اینترسِپت رسیده اند و یا توسط آن انجام شده اند، جزئی‌ترین و دقیق‌ترین تصویر از رویه‌های تامین مالی که به کماندو‌های آمریکایی این اجازه را می‌دهند تا عملیات‌های ظاهرا ضدتروریستی را از طریق و یا همراه با نیرو‌های شریک و متحد خارجی و چریک (غیرمنظم) در اقصی نقاط جهان انجام دهند، ارائه می‌کند. اطلاعات بنیادین در مورد این عملیات‌ها و اینکه در چه مکان‌هایی انجام می‌گیرند و همچنین تناوب و اهدافی را که در دستورکار دارند و البته نیرو‌های خارجی که آمریکا برای انجام عملیات‌های خود به آن‌ها تکیه می‌کند، حتی برای اعضای کمیته‌های مرتبط با این موضوع در کنگره آمریکا و همچنین مقام‌های رده بالای وزارت خارجه آمریکا نیز ناشناخته و مبهم هستند.
از طریق اقتدار و اختیارات برنامه محرمانه ۱۲۷، ایالات متحده آمریکا اقدام به ارائه: آموزش نظامی، کمک‌های اطلاعاتی و تحویل سلاح به نیرو‌های خارجی می‌کند. با این حال، برخلافِ برنامه‌های کمک خارجی سنتی که بر اساس آنچه آمریکا اعلام می‌کند به دنبال توانمند سازیِ جوامع محلی هستند، شرکای آمریکا در قالب برنامه محرمانه ۱۲۷، به ماموریت‌هایی که تحت هدایت و نظارت مستقیم آمریکا هستند فرستاده می‌شوند تا دشمنان این کشور را هدف قرار دهند و اهداف و منافع آمریکا را محقق سازند. مشارکت کنندگان خارجی در قالب برنامه محرمانه ۱۲۷، عملا وظیفه دارند تا خلا‌هایی را پُر کنند که نیرو‌های آمریکایی قادر به پُر کردن آن‌ها نیستند. از این رو، تا حدی زیادی این برنامه را نوعی برنامه آمریکا در راستای جنگ‌های نیابتی این کشور در اقصی نقاط جهان ارزیابی می‌کنند.


در این راستا، ژنرال‌های بازنشسته ارتش آمریکا که اطلاعات زیادی در مورد برنامه محرمانه ۱۲۷ ارتش این کشور دارند می‌گویند که هدف قرار دادنِ گروه‌های شبه نظامی در حالی که با ریسک و تهدیدات کمتری برای نیرو‌های آمریکایی همراه باشد، یک راهبرد موثر از سوی مقام‌های پنتاگون ارزیابی می‌شود. با این حال، ماهیت مخفی و محرمانه برنامه ۱۲۷، عملا نگرانی‌های جدی را در مورد اینکه نمی‌توان نظارتی موثر و کارآمد را بر این برنامه داشت و اساسا همین مساله موجب نقض قانون اساسی آمریکا می‌شود، ایجاد کرده و می‌کند.


بر اساس یکی از اسنادی که به دست پایگاه خبری اینترسِپت رسیده، هزینه عملیات‌های تحت حمایت برنامه محرمانه ۱۲۷ در فاصله میان سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۰، چیزی در حدود ۳۱۰ میلیون دلار بوده است. این میزان هزینه‌کرد از افزایش قابل ملاحظه‌ای در مقایسه با هزینه‌هایی که در سال ۲۰۰۵ در مورد برنامه مذکور و در شرایطی که برای نخستین بار این برنامه عرضه می‌شد، خبر می‌دهد (در سال ۲۰۰۵، بودجه این برنامه محرمانه تنها ۲۵ میلیون دلار بود).

*تصویری از حوزه‌های پیشین و کنونی عملیات‌های برنامه محرمانه ۱۲۷ ارتش آمریکا در اقصی نقاط جهان

*تعداد کلی عملیات‌های برنامه محرمانه ۱۲۷ در حوزه فرماندهی‌های مختلف ارتش آمریکا در اقصی نقاط جهان در سال ۲۰۲۰ میلادی (حوزه فرماندهی "سنتکام" میزبان بیشتری تعدادِ این عملیات‌ها بوده است)


در حالی که منتقدان بر این باورند که به دلیل عدم امکان اِعمال نظارت موثر بر عملیات‌های محرمانه ۱۲۷ پنتاگون، امکان دارد که این قبیل عملیات‌ها به نقض فاحش حقوق بشر و درگیر ساختنِ آمریکا در جنگ‌های خارجی بدون اطلاع کنگره و مردم آمریکا ختم شود، فرماندهان سابق آمریکایی می‌گویند که عملیات‌های محرمانه ۱۲۷، جهت آنچه مبارزه با تروریسم می‌خوانند، کاملا ضروری است.


ژنرال "ووتِل" در این رابطه به پایگاه خبری اینترسِپت می‌گوید: "من فکر می‌کنم که عملیات‌های ۱۲۷، نوعی برنامه مهم و ارزشمند هستند. این قبیل عملیات‌ها زمینه‌های لازم جهت پیشبرد دستورکار‌های آمریکا را با استفاده از ظرفیتِ نیرو‌هایی که در مکان و محلِ مورد منازعه حضور دارند، فراهم می‌سازند".


برنامه محرمانه ۱۲۷ در ابتدا و پس از آنکه چهار سرباز آمریکایی توسط شبه نظامیان داعش در جریان یک کمین در نیجر در سال ۲۰۱۷ کشته شدند و شماری از سناتور‌های عالی رتبه ادعا کردند اطلاعات کمی را در رابطه با ماهیت این برنامه دارند، تحت نظر گرفته شد و فعالیت‌هایی که در قالب آن انجام می‌گرفت رصد می‌شد. پیش از این نیز گزارش‌های زیادی در مورد ارتباطات مخفی نیرو‌های آمریکایی که در قالب برنامه محرمانه ۱۲۷ فعالیت دارند با یگان‌های بدنام و خشنی از ارتش کامرون منتشر شده است. یگان‌های مذکور سال هاست که به دلیل انجام جنایت علیه بشریت، تحت شدیدترین انتقادات بین المللی قرار دارد و همکاری‌های آمریکا با آن، نوعی رسوایی برای این کشور به حساب می‌آید.


بیش از یک سال است که کاخ سفید نیز از ارائه هرگونه اطلاعات به پایگاه خبری اینترسِپت جهت شفاف سازی در مورد عملکرد نیرو‌های آمریکایی که در قالب عملیات‌های محرمانه برنامه ۱۲۷ فعالیت دارند، خودداری می‌کند. در این راستا "پاتریک ایوانس"، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا نیز می‌گوید: "تمامی مسائل مرتبط با این حوزه، در چهارچوب وظایف وزارت دفاع است". این در حالی است که پنتاگون و فرماندهی نیرو‌های ویژه آمریکایی نیز از هرگونه اظهار نظر در مورد ماهیت برنامه محرمانه ۱۲۷ طفره می‌روند. در این راستا فرماندهی نیرو‌های ویژه آمریکایی در موضع گیری خطاب به پایگاه خبری اینترسپت گفته است: "ما هیچگونه اطلاعاتی را در مورد برنامه محرمانه ۱۲۷ وعملیات‌های مرتبط با آن ارائه نمی‌کنیم. دلیل اصلی این مساله نیز این است که برنامه مذکور در زمره اسناد و حوزه‌های محرمانه و طبقه بندی شده آمریکا است".


این در حالی است که منتقدان ضمن حمله به عدم شفافیت برنامه محرمانه ۱۲۷، به طور خاص به تبعات این برنامه برای صلح و امنیت آمریکا و محیط بین المللی نیز اشاره می‌کنند. آن‌ها می‌گویند که این قبیل عملیات‌ها می‌توانند موجب اوج گیری جنگ‌های ناخواسته شوند و حتی به استفاده غیرقانونی و نامشروع از ابزار نظامی نیز ختم گردند. مساله‌ای که در فضای عاری از هرگونه نظارت بر عملیات‌های برنامه محرمانه ۱۲۷، کاملا محتمل است. آنچه که در مورد برنامه محرمانه ۱۲۷ واضح است، این نکته می‌باشد که اساسا اعضای نهاد‌های قانونی آمریکا کمترین نظارت و اطلاعاتی را بر/از آنچه در قالب این برنامه می‌گذرد ندارند. مساله‌ای که حتی در مواردی می‌تواند به استفاده غیرضروری از ابزار زور و نقض مفاد قانون اساسی آمریکا نیز ختم شود.


در این راستا، یک مقام دفاعی آمریکایی می‌گوید که دلایل زیادی هستند که تردید‌های جدی وجود داشته باشند که پنتاگون و مسوولانی که در حوزه برنامه ۱۲۷ فعال هستند، از نیرو‌های نظامی و نیرو‌های نیابتی نزدیک به آمریکا، در موارد غیرضروری و البته غیرقانونی بهره گرفته باشند. مساله‌ای که نَه تنها به نقض بنیادین حقوق بشر ختم می‌شود، بلکه با مفاد قانون اساسی آمریکا نیز در تضاد کامل به سر می‌برد.»

یک سرباز نیرو‌های ویژه آمریکایی که ظاهرا در قالب برنامه محرمانه ۱۲۷ فعالیت دارد به همراه نیرو‌های شریک آمریکا در ارتش نیجریه دیده می‌شود. تاریخ این عکس به سال ۲۰۱۷ برمی گردد و ظاهرا به یکی از عملیات‌های مخفی برنامه ۱۲۷ در قاره آفریقا اشاره دارد.

 

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: ارتش آمریکا حقوق بشر افشاگری نیجریه ژنرال های آمریکایی نیرو های ویژه آمریکایی نیرو های آمریکایی عملیات های برنامه عملیات های مخفی جنگ های نیابتی مورد برنامه ارتش آمریکا برنامه ۱۲۷ آمریکا نیز بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۱۴۳۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فارن‌پالیسی: مفهوم «بازدارندگی» اسرائیل توسط ایران نابود شد

یک رسانه آمریکایی با اشاره به اینکه اسرائیل طی دهه‌های گذشته حساب زیادی روی «بازدارندگی» خود در منطقه باز کرده بود تاکید کرد که علی‌رغم استفاده اسرائیل از همه قدرت نظامی خود، اما ایران و مقاومت فلسطین و لبنان، مفهوم بازدارندگی این رژیم را نابود کردند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، نشریه آمریکایی فارن پالیسی در گزارشی به شکست رژیم صهیونیستی در احیای «بازدارندگی» خود اشاره و اعلام کرد که ایران و لبنان و غزه بازدارندگی اسرائیل را شکست دادند.

این مجله آمریکایی با اشاره به اینکه اسرائیل روی بازدارندگی خود و اینکه هیچ طرفی نمی‌تواند آن را مورد هدف قرار دهد حساب زیادی باز کرده بود و مفهوم بازدارندگی از زمان تاسیس رژیم اسرائیل تاکنون همواره بر استراتژی امنیتی آن مسلط بوده است تاکید کرد که «آریل شارون» نخست وزیر وقت اسرائیل می‌گفت که «بازدارندگی سلاح اصلی اسرائیل است یعنی ترس از اسرائیل». همچنین «موشه دایان» وزیر جنگ اسبق اسرائیل در یکی از سخنرانی‌های خود درباره بازدارندگی اسرائیل گفت که «باید اسرائیل را به عنوان سگی هار و خطرناک نگاه کرد که هیچکس جرات آزار و اذیت آن را ندارد».

شکست اسرائیل در احیای بازدارندگی نابود شده خود

فارن پالیسی افزود، بر همین اساس بعد از عملیات ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (نبرد طوفان الاقصی) اسرائیل در موقعیتی قرار گرفت که باید قدرت بازدارندگی خود را احیا می‌کرد؛ قدرتی که بعد از عقب نشینی اسرائیل از لبنان در مه سال ۲۰۰۰ از بین رفته بود. اما با این وجود دیدیم که جنگ اسرائیل در غزه شکست خورد و علی رغم اینکه اسرائیل همه قدرت نظامی خود را به نمایش گذاشت، اما نتوانست بازدارندگی خود را احیا کند.

در ادامه این گزارش آمده است که دلیل اصلی این شکست اسرائیل در احیای بازدارندگی خود آن است که هنوز از پیروزی نظامی بزرگ مقابل حماس و وارد کردن ضربه کاری به این جنبش بسیار دور است. از طرف دیگر حملات زمینی ارتش اسرائیل به نوار غزه با محکومیت‌های شدید بین المللی مواجه بوده و همچنین خسارت‌هایی که عناصر مقاومت فلسطین به نیروی زمینی ارتش اسرائیل وارد می‌کنند نگران کننده و زیاد است و همین مسئله موجب افزایش نگرانی‌ها درباره ضعف نیروی زمینی ارتش اسرائیل شده است.

بازدارندگی اسرائیل زیر پای حزب الله

مجله آمریکایی فارن پالیسی در ادامه به عملکرد حزب الله در نبرد طوفان الاقصی مقابل ارتش صهیونیستی اشاره و اعلام کرد که اسرائیل نتوانست پیام قدرت خود را به دشمنانش به ویژه حزب الله برساند و برعکس این موضوع اتفاق افتاد؛ جایی که ضعف اسرائیل و فرسایش بازدارندگی آن آشکار شد.
بر اساس این مقاله، حزب الله و اسرائیل از زمان آغاز جنگ غزه وارد یک درگیری مستقیم در مرز‌های لبنان و اسرائیل (فلسطین اشغالی) شده‌اند و حزب الله ثابت کرده که به حمایت خود از فلسطینی‌ها پایبند است و درگیری‌ها را مدیریت می‌کند. علاوه بر آن حزب الله موفق شد بخش بزرگی از نیروی زمینی ارتش اسرائیل را در شمال اسرائیل (فلسطین اشغالی) نگه دارد؛ بدون اینکه وارد یک جنگ گسترده شود.

رسانه مذکور آمریکایی ادامه داد، علاوه بر آن حزب الله به جای عقب نشینی به سمت شمال رودخانه لیتانی ۸۰ هزار شهرک نشین اسرائیلی را در جبهه شمال مجبور به فرار کرد و این شهرک‌ها تخلیه شدند. حزب الله همچنین با ایجاد یک منطقه حائل در داخل اسرائیل (فلسطین اشغالی) معادله خود را تحمیل کرد که اسرائیل را وادار ساخت در داخل جبهه خود کمربند امنیتی ایجاد کند. در واقع حزب الله با تحمیل شرایط و معادله خود یک توهین جدی به بازدارندگی اسرائیل کرد که حتی موجب شد «گرشون هاکوهن» ژنرال ذخیره ارتش اسرائیل عملکرد این ارتش را در جبهه شمالی شرم آور توصیف کند. هاکوهن گفت که در واقع حزب الله است که در حال حاضر تصمیم می‌گیرد درگیری‌ها متوقف شود یا نه.

ضربه بزرگ ایران به بازدارندگی ساختگی اسرائیل

نشریه فارن پالیسی در ادامه به عملیات تلافی جویانه جمهوری اسلامی ایران علیه رژیم صهیونیستی در داخل سرزمین‌های اشغالی اشاره و اعلام کرد، در حالی که «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر اسرائیل با هدف قرار دادن کنسولگری ایران در دمشق به دنبال تشدید فشار‌ها و قدرت نمایی بود و تصور می‌کرد که اسرائیل همچنان مصون از مجازات است و پاسخی به خاطر این تجاوز خود دریافت نخواهد کرد، اما برعکس این اتفاق افتاد.

فارن پالیسی ادامه داد که از سوی دیگر واکنش اسرائیل به عملیات انتقام جویانه ایران بسیار ناامید کننده بود؛ چه از نظر ماهیت و چه از لحاظ نمایشی، به طوری که حتی «ایتمار بن گویر» وزیر امنیت داخلی کابینه نتانیاهو هم این واکنش اسرائیل را مسخره دانست. این در حالی است که ایران موفق شد از طریق کانال‌های مختلف از جمله سازمان ملل متحد پیام عملیات خود ضد اسرائیل را برساند.

در پایان این گزارش آمده است، بعد از گذشت دهه‌ها می‌بینیم که دکترین استراتژیک اسرائیل تحت سیطره مفهوم «بازدارندگی منحصر به فرد» یا آنچه که شارون آن را «ترس منطقه از اسرائیل» توصیف می‌کرد از بین رفته است و بعد از پرواز پهپاد‌ها و موشک‌های ایرانی بر فراز اسرائیل (فلسطین اشغالی) اسرائیل دیگر نمی‌تواند مفهوم «ترس منطقه از اسرائیل» را حفظ کند. به طور کلی نکته روشن این است که تلاش اسرائیل برای بازگرداندن امنیت خود موفق نبوده است.

دیگر خبرها

  • فارن‌پالیسی: مفهوم «بازدارندگی» اسرائیل توسط ایران نابود شد
  • لغو آماده‌باش نیرو‌های ارتش صهیونیستی برای حمله به رفح
  • افشاگری رسانه آمریکایی درباره انبوه گاف‌های بایدن در ۲۰۲۴
  • ببینید | ناگفته‌های فرمانده نیروی هوافضای سپاه از عملیات وعده صادق
  •  آماده‌ شدن آمریکا برای حمله گسترده به یمن/ حمله یمن به ۲ ناوشکن آمریکایی و ۲ کشتی اسرائیلی/ برگزاری رزمایش دریایی 9 روزه ارتش چین/  اعلام نقض حقوق بشر توسط پنج واحد ارتش اسرائیل از سوی آمریکا
  • نیرو‌های مسلح یمن: دو ناوشکن آمریکایی و دو کشتی اسرائیلی را هدف قرار دادیم
  • شاهکاری دیگر از انصارالله در دریای سرخ و اقیانوس هند/ سخنگوی نیرو‌های مسلح یمن: ۲ ناوشکن آمریکایی و ۲ کشتی اسرائیلی را با تعدادی پهپاد هدف قرار دادیم
  • عملیات ارتش یمن علیه چهار کشتی در دریای سرخ و اقیانوس هند
  • نیرو‌های مسلح یمن: ۲ ناوشکن آمریکایی و ۲ کشتی اسرائیلی را هدف قرار دادیم
  • دهم اردیبهشت، سالروز آغاز عملیات غرورآفرین بیت‌المقدس